Thursday, 22 March 2012

AKU TAK PAHAM

aku x paham ngn member2 pakwe ak????? salah kew aku kapel dengan kawan diowg sampai diowang sanggup burukkan ak..... ap salah ak pada diowang???? demi allah ak x ad niat pown nak menkan member diowg 2, ak mmg btl2 nak pada TENGKU MOHD FIRDAUS BIN MOHD KAMARUZAMAN..... aku syg dye... tolong la ak x pnah pown cakap ak tak bagi dye kawan ngn member dye... ak x nak gadoh ngn owg tp knp kwn2 pkwe ak buat mcm niey kat ak?????? ya allah kuatkanlah hatiku menghadapi semua ini... ad sorang member dye dulu ak tolong dye tp sekarang pandang n ckap ngn ak pown x nak....... bila ak ngn pkwe ak kapel kwn2 dye semua nak salahkan kitaowg.......... mgkn inilah dugaan ak ngn si dia perlu tempuhi....... ya allah berikanlah ak kekuatan untuk menempuhi dugaan sepanjang perhubungan ak ngn si dia......... harapan ak semoga ak dgn si dia ke jinjang pelamin.......



my beloved husband

Thursday, 15 March 2012

TGMFIRDAUS

LAWA X BJU KURUNG NIEY MY DEAR???????????
he9

ha9 niey model kereta


nak jadi model x diiktiraf niey?????????? he9

FOR YOU MY DEAR

setelah beberapa bulan bersama yang tersayang niey....... bermacam2 dugaan yang kami terima...... ap2 pown sy ttp syg dye coz he everything for me....... walaupown kwn2 dye buat mcm2 cerita pasal sy tp sy arap dye percayakan sy coz sy x pernah menkan my love........he9 law sehari x msg ngn dye mcti rasa kosong jew idup niey....
lagu for my dear
                              
                                                 bermula di jamuan raya
                                    you tegur i, u dulu x taw malu
                                                i malas nak layan 
                                    so  i buat x taw, u terus cuba dan mencuba
                                                sehingga i jatuh cinta
                                    gatalnya diri you membuat i terjatuh.... cinta
                                               bila kita dah strat mangada 
                            kita selalu kuar sama,borak panjang-panjang makan dan jalan2
                                           sikit-sikit je i merajuk, u selalu sabar pujuk
                                   tapi sebenarnya i cuma test u saja.........
                                                let me tell u that i love u
                                        and i never wanna wrong you
                                                 take my hand baby
                                       come go through with me
                                                let me tell u that i miss u
                                         and i never wanna lose u 
                                                u're my heart baby
                                         my life is incomplete without u
                                        i always want u to be mine forever
                                       PLEASE BE MINE FOREVER!!!!!!!!!!!




JUST FOR TENGKU MOHD FIRDAUS BIN TENGKU KAMARUZAMAN



         

Tuesday, 22 November 2011

TeNsi0n SaNgAt

aku pown x taw kenapa rasa bosan sangat dengan hidup aku skrg........ x taw la kenapa...... aku rasa nak berhenti belajar jew x ad mud dah nak sambut blajar. soooooooo ak nak berhenti belajar tapi ramai x bagi tapi aku dah x sanggup nak sambung belajar........ FAMILY??????????? knp family ak x mcm family owg len. tension la ak x taw nak luah kat sapa......... saya nak family mcm owg lain............ knp la ALLAH bagi ujian niey pada sy....... saya x taw nak hdapi mcm mana........ dah buntu la sy pk.........



                                                     nilah pic aku masa sem 1 taw ha9

                                                       ni pic aku masa sem 5 ha9

beza x pic aku masa sem 1 ngn sem 5...... ha9 beza kan yew la sem 1 x pandai nak melawa lg kan biasa la 2........ ha9

DiLeMa

masa jamuan raya hari 2 ak bertemu dengan si dia........ ntah la mula-mula aku ingat nak kawan jew ha9 tup2 terlebih sudaaaaa...... ha9 jamuan raya bez sgt taw... rasa2nyer bez la pada sebelum ni taw hu9....... pada hari niey la first time ak jupe dia sebelum niey x sedar pown kehadiran dia kat poli ak 2......... ha9 pelik2 poli sebesar 2 pown ak x pnah jupe dye.. mgkn sblm niey ak x cra kot kat bdk2 junior niey......... ha9 masa jamuan raya 2 ak pkai kasut tinggi taw so ak nmpk tinggi la...... ha9 beznyer jadi tinggi sekejap...... so lpas knal dia idup ak hepy la. walaupown selalu gadoh kan....... ha9

                                            inilah geng2 umah dia

                                                         inilah geng2 aku dulu ha9

                                              inilah pensyarah kegemaran aku
                                            inilah kasut yang sy pkai masa jamuan raya (tinggi x kasut sy) ha9
                                                koya kan budak 2 orang niey ha9
                                                          ok x pic niey???????????

Thursday, 11 August 2011

CERITA YANG INGIN DIKONGSI

Pada pagi ini sebelum bersahur pada pukul 5.15am saya ingin berkongsi cerita tentang kisah ini. kita sebagai seorang perempuan haruslah mengambil iktibar daripada story ini.


Untuk renungan dan perhatian isteri2 dan bakal isteri... Buat Iktibar kita semua dan para suami / lelaki, renung2 kan lah.   Kisah benar yang terjadi kepada seorang isteri... dan ceritanya bermula begini..     "Saya ingin berkongsi pengalaman ini dengan s...emua kerana saya ingin puan2 tahu apa sebenarnya tersirat di dalam benak sesetengah suami dan bagaimana dia melihat kita dari pandangan mata mereka. Walaupun mereka tidak pernah komplen tentang perawakan kita tetapi di sudut hati mereka mereka menilai secara diam2 dan membanding kita dengan perempuan lain.   Barangkali suami puan2 tidak begitu, tapi ini boleh jadi panduan.. Saya seorang isteri baru berusia 29 tahun dan mempunyai 3 orang anak, Perawakan saya biasa sahaja, tidaklah hodoh, sedikit gempal setelah melahirkan 3 orang anak. Saya berkerja sebagai seorang eksekutif dan suami saya berkerja biasa saja..   Kebanyakan belanja rumah seperti ansuran rumah dan kereta, saya yang menbayarnya demi suami yang mempunyai gaji tidak seberapa.   Suami saya bolehlah di katakan menarik jika dibandingkan saya, tinggi, putih dan menarik minat ramai perempuan semasa bujangnya. Saya mengabdi diri seluruhnya untuk rumah tangga, pagi sebelum pergi kerja saya akan masak utk anak2, sarapan utk suami, saya memandu sendiri ke pejabat dan setelah balik ke rumah pada petangnya sayalah yang menyediakan segala keperluan rumahtangga.   Sepanjang perkahwinan suami tidak pernah komplen pasal perwatakkan saya. Saya memakai tudung, dia nampak biasa saja, tetapi dia tidaklah sentiasa tertarik kepada saya semasa di rumah seperti cuba mencium saya, memeluk atau memegang saya,biasa shj kami akan bersama bila waktu malam apabila dia perlukan saya.   Baru2 ini saya mendapat tahu dia mempunyai kekasih di tempat kerja sendiri. Gadis tersebut bukanlah muda dari saya tetapi sudah berumur 30 tahun. Saya mendapat tahu juga yang suami saya sering ke rumah gadis tersebut semasa waktu kerja. Hubungan yang terjalin nampaknya telah sampai ke tahap hubungan seks.   Bila saya bersemuka dan bertanya kepadanya, pada mulanya dia menafikan,tetapi setelah dikemukakan bukti dan sebagainya, baru dia mengaku. Saya ingin tahu kenapa dia menjalin hubungan. Apa kurangnya saya, dia akhir berterus terang mengatakan memang tiada apa yang kurang dengan saya, saya menjaga makan minum, membantu kewangan, menguruskan rumahtangga dengan baik tetapi saya hanyalah setakat itu shj tiada rangsanngan lagi bila melihat saya.   Baginya, dia kadangkala ingin bersama wanita yang di lihat cantik,menarik minat lelaki lain dan bila berjalan sama menimbulkan cemburu pada lelaki lain.Dia dengan berani memberitahu saya bahawa teman wanitanya mempunyai kuku yang cantik, perut yang nipis, bau yang sedap, fashion yang menarik.   Sedangkan saya menurutnya walaupun tidak hodoh tetapi hanyalah wanita yang sangat biasa saja,kuku saya pendek dan kadang2 rosak kerana memasak, rambut pulak kadang2 berbau bila balik kerja kerana bertudung sepanjang hari, Perut saya pula tebal, tidak menarik di rumah bila hanya bert-shirt dan berkain batik.   Hari2 melihat saya dia merasa tiada apa yang dibanggakan tentang saya, bercakap di rumah pula hanyalah tertumpu pasal rumah, anak2.Tiada topik menarik seperti teman wanitanya yg boleh bercakap pasal politik,carreer, mempunyai taste yang tinggi dan dapat membantu dia mengenali dunia yang baru mengaenai fashion, korporat, jadi dia merasakan seperti lelaki yang berjaya bila bersama wanita tersebut.   Memang saya akur tentang perawakan saya kerana pertama memang saya di lahirkan begini, kedua saya terlalu sibuk untuk membelek diri sendiri, ketiga saya tidak mempunyai cukup wang untuk berbelanja sepenuhnya untuk kecantikan.   Begitulah hati budi lelaki sebenarnya walau bagaimanapun kita menjaga dia tetapi dia masih mementingkan fizikal jauh di sudut hati ingin bersama wanita menarik yang boleh menbuat dia berasa bangga.   Saya telah pun berpisah dengan suami sekarang tetapi sy tidaklah duduk meratap tetapi menghadiri slimming session dan membelanjakan duit separuh untuk kecantikan bukan untk lelaki tetapi untuk kepuasan sendiri, biarlah saya pendek dan sedikit tembam tetapi saya berazam untuk menjaga kebersihan dan kelihatan menarik.   PS (Pendapat Aku) : Penting di sini kita memahami erti perkahwinan. Perkahwinan adalah bukan tempat kita untuk berseronok-seronok dan jangan bertindak zalim dengan perbuatan kita. Perkahwinan adalah sebahagian cara utk kita mencari keredhaan Allah. Dan perkahwinan itu sebahagian dari Iman. Dan perkahwinan juga tempat kita di uji. Maka, bersabarlah dan bertindak dengan bijak dengan penuh hikmah .   "Bagi lelaki yg berfikir utk bertindak spt ini, fikirkanlah, btp besarnya pengorbanan seorg isteri demi sebuah keluarga yg sempurna. Jadikanlah kebaikkan seseorg isteri itu sbg hiasan untuk anda, tetapi jadikanlah keburukkan seseorg isteri itu sbg t'jawab utk anda memperbaikinya....InsyaAllah......." 

kehidupan yang bahagia

salam...... niey kira first time la ak nak tulis blog.....
sampai ble la hidup aku nak mcm niey................ ntah kdg2 aku rasa mcm hidup niey x adil jew kan....... knp???????? mgkn coz masalah family kot. salah kew aku nak dapat family yang bahagia........ knp family aku x mcm family owg laen............ kdg idup ak niey tiap2 hari tension x mcm idup owg len yang bahagia bersama family. aku pown x taw nak buat idup aku bermakna mcm mana lg, owg len blh berbuka pose dgn family tp ak??? mgkn ini ujian yang Allah beri kepada ak tapi ak x mampu nak hadapi.. hidup aku terlalu kosong dan rasa x bermakna pown.. tabahkanlah haty aku untuk menghadapi semua dugaan ini. luaran aku mmg nmpk ceria x ad mslh tapi dalam haty kita x ad owg tahu bagaimana perasaan aku x dapat ak nak gambarkan di dalm blog ini..